Dostava in prevzem blaga

Ponudnik se trudi izdelke dostaviti v obljubljenem roku. Izdelke dostavljamo s Pošto Slovenije.

Ponudnik izpolni svojo obveznost iz prodajne pogodbe z izročitvijo dejanske posesti nad blagom kupcu ali s prenosom nadzora nad blagom na kupca. Če ponudnik ne izpolni svoje obveznosti v obljubljenem roku, mu kupec določi primeren dodatni rok za izpolnitev pogodbe. Če ponudnik niti v dodatnem roku ne izpolni svojih obveznosti, lahko kupec odstopi od pogodbe.

Ne glede na to lahko kupec po preteku dogovorjenega roka odstopi od pogodbe, ne da bi ponudniku pustil dodaten rok za izpolnitev obveznosti, če:

  • ponudnik zavrne dostavo blaga,
  • je glede na okoliščine ob sklenitvi pogodbe dogovorjeni rok bistvena sestavina pogodbe ali
  • kupec pred sklenitvijo pogodbe ponudnika obvesti, da je dogovorjeni rok bistvena sestavina pogodbe.

Če kupec odstopi od pogodbe, mu ponudnik nemudoma vrne vsa opravljena plačila.

Nevarnost za izgubo ali poškodovanje odposlanega blaga preide s ponudnika na kupca, ko ta blago fizično prejme ali ko blago fizično prejme tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen imenuje kupec.

Strošek dostave

Strošek dostave je 5,00€ z DDV in se informativno izpiše ter prišteje tudi v spletni košarici, pred in ob oddaji naročila.

Čas dostave

Dostava se vrši na naslov, ki ga vnesete ob oddaji naročila.

Če vas v času dostave ni doma, bo kurir/dostavljavec dostavne službe pustil sporočilo, na podlagi katerega se boste dogovorili za ponovno dostavo oziroma prevzem na najbližji poštni enoti.

Hitrost dostave

Naročene izdelke pošljemo isti dan, ko dobimo plačilo na naš TRR račun. Dostavo opravi dostavna služba Pošte Slovenija, običajno v treh delovnih dneh.