vroča čokolada s pistacijami
Blog

Recept vroča čokolada s pistacijami

Kot naročeno za jesensko listje, ki plesa v vetru, in za prve znake zime, ki začrtajo svoje bele sledi na naša okna, iščemo uteho v domačem zavetju in toplini. Nič ne prinaša občutka toplote v srce bolj kot bogato aromatična skodelica vroče čokolade, ta večni simbol domačnosti in razkošja. Naj bo deževen popoldan ali mrzel večer, trenutek, ko se prsti ogrejejo ob skodelici, polni čokoladne čarobnosti, je pravi balzam za dušo.

V tem duhu se danes podajamo na sladko potovanje s skodelico vroče čokolade, ki je daleč od običajnega. Oplemenitili jo bomo z zelenimi dragulji narave – pistacijami. Njihova mehka tekstura in nežno slani podtoni bodo v vašo najljubšo toploto vnesli svež pridih, medtem ko bo razkošje temne čokolade ugajalo vašim čutnim brbončicam. Pripravite svoje najlepše skodelice in se pripravite na recept, ki bo zagotovo postal zvezda vaših zimskih dni.

Recept za vročo čokolado s pistacijami

Sestavine:

  • 2 skodelici polnomastnega mleka
  • 100 g temne čokolade, najmanj 70% kakavovih delov, nasekljane
  • 2 žlici sladkorja, ali po okusu
  • 1/2 čajne žličke izvlečka vanilje
  • Ščepec soli
  • 30 g nesoljenih pistacij, fino mletih
  • Stepena smetana za serviranje
  • Celih pistacij in čokoladnih ostružkov za okras

Navodila:

  1. V srednje veliki kozici na srednji temperaturi segrejte mleko, dokler se ne začne počasi pariti, vendar pazite, da ne zavre.
  2. Ko je mleko toplo, dodajte nasekljano temno čokolado, sladkor, izvleček vanilje in ščepec soli. Mešajte počasi, dokler se čokolada popolnoma ne stopi in se sestavine enakomerno povežejo v gladko mešanico.
  3. Dodajte mlete pistacije v kozico in temeljito premešajte. Pustite, da se sestavine kuhajo skupaj še nekaj minut, da se okusi lepo združijo, a pazite, da mešanica ne zavre.
  4. Ko je vroča čokolada pripravljena, jo odstranite z ognja in pustite, da nekaj minut počiva, da se okusi še bolj poglobijo.
  5. Vročo čokolado prelijte v predhodno ogrete skodelice. Na vrh dodajte stepeno smetano, posujte s celimi pistacijami in čokoladnimi ostružki za dekorativni in okusen finiš.
  6. Postrezite takoj, ko je še vedno prijetno topla in bogata z okusi.

Nič ni boljšega kot hladna zima in skodelica razkošne vroče čokolade, ki te pogreje od znotraj. Ta recept za vročo čokolado s pistacijami je kot naročen za tiste trenutke, ko si želite dodati malce razkošja in posebnosti svojemu večeru. Dovolite si, da vas to čokoladno razvajanje s pistacijami popelje v svet sladkih sanj in toplega udobja. Uživajte v vsakem požirku in si dovolite, da vas okusi popeljejo na kulinarično potovanje. Prijetno sladkanje!

Več o vroči čokoladi lahko preberete v prispevku Čarobnost vroče čokolade: Od zrn do razvajanja brbončic.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja