Ko se temperature spustijo in zimska mrzlica prevzame naše dni, ni boljšega načina za ogrevanje kot s kozarcem dišečega kuhanega vina. Ta tradicionalna pijača, znana po svoji bogati aromi in toplih začimbah, je popolna za praznične zabave ali mirne zimske večere ob kaminu. Naš recept za Mulled Wine koktajl združuje klasične sestavine, kot so cimet, zvezdasti janež in nageljnove žbice, z dodatkom svežih agrumov in pomarančnega likerja, da ustvari edinstveno in osvežujočo različico te priljubljene pijače. Ali ga postrežete hladnega ali toplega, ta koktajl bo zagotovo navdušil vaše goste in jih ogrel od znotraj navzven.
Pripravite si kozarec in se potopite v čarobnost zime s to čudovito pijačo!
- Ohlajanje 10 min
- Zahtavnost: lahka
- Količina: 4 – 6 kozarcev
Popolna zabava, saj jo lahko pripravite že vnaprej, nato pa jo ob prihodu gostov vzamete iz hladilnika – ali pa jo postrežete toplo za tradicionalno zimsko segrevanje
Sestavine:
- 100 g sladkorja
- 1 zvezdasti janež
- 1 cimetova palčka
- 4 nageljnove žbice
- 150 ml vode
- 1 limona
- 2 klementini
- 150 ml Cointreau (pomarančni liker)
- 750 ml steklenice svetlo rdečega vina, kot je Beaujolais
- Zvitek pomarančne lupine in zvezdastega janeža za postrežbo
Postopek:
100 g sladkorja dajte v ponev z 1 zvezdastim janežem, 1 cimetovo palčko, 4 nageljnovimi žbicami in 150 ml vode. Počasi zavrite in mešajte, da se sladkor raztopi. Dušite 2 minuti, nato vlijte v velik vrč in pustite, da se ohladi. Dodajte 1 limono in 2 tanko narezani klementini v vrč skupaj s 150 ml Cointreauja in 750 ml steklenico svetlega rdečega vina, kot je Beaujolais. Dobro premešajte, nato pokrijte in ohladite vsaj 2 uri ali čez noč, če lahko.
Postrezite ohlajeno, z zavitkom pomarančne lupine in zvezdastim janežem. Če želite postreči s tradicionalnim toplim kuhanim vinom, vam ni treba hladiti – preprosto segrejte brez vrenja in postrezite v toplotno odpornih kozarcih.